joi, 24 ianuarie 2013

Filiala noua a People To People International in Romania

Initiat in 24. 01.2013

Un comentariu:

  1. Lugojul pe harta lumii

    Începutul de an a adus cu sine o nouă direcție în educația și cultura lugojeană. Deși cochetam de mai mult timp cu această inițiativă, iată că am reușit să-i dăm curs, iar acum, 9 cadre didactice din Școala Gimnazială Anișoara Odeanu, alături de câte două din Școala Gimnazială nr. 4, respectiv C.N. Iulia Hașdeu un profesor din Școala Gimnazială nr.2 si un prof. Din jud Argeș, sunt membri celei mai tinere filiale People To People International (PTPI) din Romania.
    PTPI este un ONG inființat în 1956 de către președintele SUA Dwite Eisenhower, cu filiale în 124 de țări a cărei deviză este Pace prin înțelegere. În cadrul PTPI se derulează diverse programe care promovează educația, cultura însă și acțiunile umanitare.
    Încă din această toamnă în școala noastră a debutat School & Classroom Program, sub îndrumarea d-nei prof. Mihaela Hațegan, la nivelul clasei a II-a , care presupune activități în parteneriat între două clase, una din România, cealaltă din Palmdale, California(Yucca Elementary School, prof. Rachel Kenedy).
    În data de 24 ianuarie însă, am decis să se organizăm într-un Comunity Chapter-primul pe zona de vest a României și al patrulea de acest fel din țară- în cadrul căruia putem derula activități educative , culturale și umanitare sub egida PTPI.
    În momentul de față membrii filialei noastre , PTPI s Lugoj Comunity Chapter, sunt următorii:
    Prof. Mihaela Hațegan- președinte (A. Odeanu)
    Prof. Mariana Fratuțescu- vicepreședinte (A. Odeanu)
    Prof. Pop Coman Cristina- secretar (șc. 2)
    Prof. Marinela Boruzs- tresorier (A. Odeanu)
    Prof. Luminosu Ionel (A. Odeanu)
    Prof. Polk Alina(A. Odeanu)
    Prof. Banda Simona(A. Odeanu)
    Prof. Tipei Dana(A. Odeanu)
    Prof. Carmen Paulescu(A. Odeanu)
    Prof. Denisia Dimulescu(A. Odeanu)
    Prof. Elena Borchescu (CN Iulia Hasdeu)
    Prof. Viorica Lazăr(CN Iulia Hasdeu)
    Prof. Petrescu Ana Maria (sc. 4)
    Prof. Judith Schropp (sc. 4)
    Prof. Grigore Adina ( Costești- Argeș)

    În afara activităților din programul de lucru stabilit pentru acest an, o altă oportunitate majoră se deschide elevilor și profesorilor lugojeni implicați : programul Language Ambassador, prin care beneficiem de prezența unui voluntar din SUA, la noi în școli, ce va lucra atât cu copiii cât și cu adulții timp de o lună- eveniment pentru care ISJ Timiș și-a dat deja acordul de principiu.
    Odată cu înființarea PTPI s Lugoj Comunity Chapter, orașul nostru a apărut din nou pe harta lumii: http://www.ptpi.org/ChapterSearchListCountryDetail.aspx?country=Romania
    http://www.ptpe.org/

    Și să nu uităm, munca îl înnobilează pe om, iar voluntariatul este o formă nouă de lucru pentru România, însă veche pentru alții, din care toți avem ceva de învățat.

    Prof. Mihaela Hategan

    RăspundețiȘtergere